FIFA 19 Gameplay, modes & features

Buiten dat je natuurlijk gewoon met je vrienden tegen elkaar kan spelen in een ‘friendly’ met clubs of internationale teams, worden de verschillende game modes al jaren uitgebreid en verbeterd. Zo bestaat er al bijna vijftien jaar de carrière modus (career mode) waarin als manager clubs kan leiden en sinds een aantal jaar ook als speler een carrière langs allerlei clubs kan leiden. Daarbuiten bestaat het de meest populaire spelmodus FUT (FIFA Ultimate Team), waarin je door middel van FIFA-munten een eigen team kan opzetten en hiermee on- en offline kan spelen. Verder is er The Journey met Alex Hunter en is het mogelijk om verschillende toernooien te spelen, zoals world cup 2018 en de Champions League.

FIFA 19 FUT (Ultimate Team)

In de meest populaire game modus van FIFA, is het mogelijk om zelf een team te bouwen door spelers op de transfermarkt te kopen of door FUT pakketten te kopen met verdiende FUT Coins (zitten in de game) of FUT Points die te koop zijn. Spelers die toch niet echt in het team passen, kunnen verkocht of geruild worden op de transfermarkt waarmee je opbrengsten krijgt. Dit kun je gebruiken om nieuwe spelers te kopen, totdat je de juiste chemie voor je team hebt gevonden. Hiermee kan je jezelf als coach enorm uitdagen.

Naast FUT pakketten met spelers, zijn er ook pakketjes met clubitems, verbruiksitems en stafitems. Het namelijk naast de kwaliteiten van de individuele spelers ook enorm belangrijk dat het een hecht team met een hoge teamgeest wordt, aangezien het team hier beter van zal gaan spelen.

FUT FIFA Ultimate Team heeft niet per se een echt einddoel. Het kan bijvoorbeeld niet uitgespeeld worden. Je zou kunnen zeggen dat het doel is om zo goed mogelijke spelers bij elkaar te krijgen die een zo goed mogelijk team vormen, zodat je hier de beste wedstrijden mee kan spelen. Na een wedstrijd ontvangt een speler altijd weer munten die opnieuw geïnvesteerd kunnen worden. Binnen FUT is het weer mogelijk om FUT draft, FUT Champions en FUT online seizoenen te spelen. Ook testen veel spelers hun FUT team in online friendlies.

Bekijk de Champions edition en Ultimate edition voor meer informatie over speciale FUT pakketten die met de nieuwe FIFA 19 kunnen komen.

 

FIFA 16 release

FIFA 19 The Journey – Alex Hunter

The Journey is een verhaallijn rondom het karakter Alex Hunter dat in FIFA 17 is gestart en in FIFA 18 een officieel vervolg heeft gekregen. In FIFA 19 komt The Journey nog één keer terug als laatste versie van een trilogie. Hierin zal de UEFA Champions league een centrale rol spelen. Alex gaat namelijk voor het winnen van deze ultieme hoofdprijs.The Journey is te spelen op PC, PlayStation 4 en Xbox One. Op de Nintendo Switch, zal The Journey helaas niet speelbaar zijn.

The Journey begon met een jonge Alex Hunter die samen met een vriend gescout werd om bij één van zijn favoriete clubs mee te trainen en te spelen. Uiteindelijk ontwikkelde hij steeds meer rivaliteit met zijn jeugdvriend. In het tweede deel gaat het ook meer over het persoonlijke leven van Alex Hunter, waarin te zien is hoe hij zijn vader weer vindt in de Verenigde Staten en tevens ook zijn halfzus leert kennen die ook een professionele voetbalster is. Uiteindelijk keert hij terug om in Europa bij een topclub te kunnen spelen.

FIFA 19 Career Mode (Carrière)

De FIFA 19 career mode bestaat al erg lang ondertussen en wordt minder gespeeld vanwege de beperking niet online tegen anderen te kunnen spelen. in de career mode kun je kiezen of je een manager of speler wil zijn die een gehele carrière bij een club probeert op te bouwen en waarmee je ook bondscoach of speler van een nationaal elftal kan worden. In career mode kan je er voor kiezen om iedere wedstrijd te spelen, maar ook om wedstrijden te simuleren. Er kunnen scouts aan het werk gezet worden en de jeugdopleiding kan gebruikt worden voor nieuw talent. In FIFA 19 zal de Champions League ook een geïntegreerde feature zijn in de carrièremodus.

FIFA 19 Champions League

Als je echt een fan bent van de Champions League en Europa League, heb je in FIFA 19 echt geluk, omdat de rechten naar FIFA zijn gegaan. Evert Ten Napel had het stiekem al verklapt, maar nu is het ook echt bevestigd door EA Sports. Met deze exclusieve licentie, betekent dat wel een flinke klap voor PES.

De Champions League kan als aparte spelmodus gespeeld worden, waarin eerst de groepsfase wordt doorlopen om vervolgens de knockoutfase in te gaan en uiteindelijk natuurlijk te proberen om de cup met de grote oren te bemachtigen. De finale wordt gespeeld in de nieuwe thuishaven van Atlético Madrid, Estadio (Wanda) Metropolitano. De CL zit verder ook in FUT, The Journey en carrièremodus verwerkt.

Praat mee!