Vorig jaar nog niet van durven dromen, maar nu toch echt wel! Zal er een Virtual Reality (VR) modus in FIFA 19 komen? VR gamen wordt steeds geliefder onder de jongeren en er wordt verwacht dat er in 2020 al 21 miljoen exemplaren verkocht zullen worden. Volgens de mede-oprichter van Oculus Rift is FIFA een zeer geschikte game voor VR.

Wat kunnen we in VR verwachten?

  • In het stadion zitten
  • Voor wie verwacht dat de VR de controller gaat vervangen kan nog wel even wachten. Maar waarvoor je een VR bril wel zou kunnen gebruiken is voor het camerastandpunt tijdens het spelen. Daarnaast zou je tijdens the journey mode ook in het stadion kunnen zitten. Bijvoorbeeld tussen de harde kern, met vlaggen, vuurwerk en trommels. Terwijl het confetti regent als de wedstrijd net is begonnen! Dat zou een hele toffe ervaring zijn.

  • In de kleedkamers
  • Als voorbereiding op de wedstrijd zou een extra element kunnen worden toegevoegd waarbij je nog even een peptalk krijgt van de coach en de rest van de nerveuze spelers ziet zitten. Of wanneer je de managers’ mode speelt, je zelf nog even aan de ‘knoppen’ kan draaien door het team te moeten motiveren.

  • In de bestuurskamers
  • Hoe vet is het als transfers of strategieën letterlijk in de bestuurskamers besproken kunnen worden? De sfeer van de onderhandelingen of het uitzicht op het veld terwijl je met de rest van de coaches de opstelling bepaald.

Hoewel dit allemaal heel tof klinkt zal het nog wel even duren voordat de VR bril in het spel zelf geïntroduceerd zal worden. Dit mede omdat het spel vaak kritiek krijgt over de zogeheten input lag. Dat is de tijd die er zit tussen het drukken op een knop van je controller en de actie die daadwerkelijk door je speler uitgevoerd wordt. Het gebruik van VR zal dit waarschijnlijk in eerste instantie verergeren en daar heeft natuurlijk niemand zin in. De gameplay blijft natuurlijk het belangrijkst.

Hou de website en fanpage in de gaten voor de laatste ontwikkelingen omtrent FIFA 19 en de release datum. We zullen het gaan zien! Er zijn naast de gewone gameplay veel mogelijkheden om VR dit jaar te introduceren.

Hou de FIFA 19 kopen pagina in de gaten voor de release date, verschillende edities en beste prijzen!

Facebook Comments