FIFA 19 krijgt een survival mode via de aftrapmodus (kick-off). De survival mode is een wedstrijd modus waarbij je een speler verliest voor iedere goal die je scoort. Deze modus is mogelijk gebaseerd op de populaire Battle Royale, waarbij je met 100 man op een eiland wordt gedropt en er maar één iemand overblijft. Games als Fortnite & Player Unknown Battelgrounds werden er groot mee.

De survival modus is niet de enige update die het spel krijgt. In FIFA 19 heb je de kans om als spelers je eigen regels te bepalen in de ‘aftrap’ modus volgens de zogeten ‘House Rules’. Verder zijn hierin de volgende opties mogelijk:

  • Headers & volleys: Alleen volleys en kopballen tellen als goal
  • Longrange: Afstandsschoten tellen dubbel
  • First to: waarbij je wint als je x aantal goals maakt
  • Survival mode: bij elk doelpunt dat je maakt, verlies je een speler
  • No referee: Speel zonder scheidsrechter

De aftrapmodus is misschien wel de meest standaard optie, maar wordt flink op de schop genomen. Zo heeft het nieuwe manieren om te winnen, waarbij de dagen dat je iemand makkelijk verslaat of vreemde teams moet kiezen definitief verleden tijd zijn. De game heeft nu een handicap systeem waarbij de AI beter wordt naarmate je achter staat, hier was onlangs veel ophef over.

Tevens zijn er nieuwe manieren om statistieken bij te houden. Zo komen er rankings en tabellen waarin spelers tot in details kunnen zien waar ze elkaar op hebben afgetroefd. Zo hoef je minder vaak te schelden en het spel te vervloeken omdat je kunt aantonen dat je eigenlijk de hele wedstrijd al beter was.

EA Sports herontwerpt de aftrapmodus hiermee fundamenteel, iets wat eindelijk weer vernieuwend is in het spel. De strijd om spelers is nog nooit zo groot geweest tussen PES en FIFA. Maar dit jaar zal FIFA, mede door het toevoegen van de champions league en deze nieuwe gamemodus waarschijnlijk de strijd gaan winnen.

Tot slot zijn de volgende opties mogelijk:

  • Best of series: speel 3 to 5 wedstrijden om een overall winnaar te bepalen
  • Cup final: speel een klassieke bekerfinale
  • UEFA Champions League: speel een Champions League competitie
  • Home & Away: speel een uit en thuis wedstrijd
  • Classic Match: dit is de klassieke ‘aftrap’ modus

Al met al zijn de nieuwe huisregels de grootste wijzigingen die EA Sports aan het spel toevoegt. Deze nieuwe mogelijkheden bieden veel plezier op vele kantoren en in woonkamers. EA streeft naar wedstrijden die eerlijker en spannender verlopen. Zo kun je bijvoorbeeld het nieuwe voordeelsysteem gebruiken, waarmee spelers een begin score instellen of het niveau voor elk team kunnen aanpassen.

Al deze wijzigingen worden in grote databases tot in detail bijgehouden en opgeslagen. Rankings en statistieken zorgen er ook voor dat spelers onderling om high score lijsten willen komen en elkaar hierop vergelijken. Dit is niet nieuw maar werkt bijvoorbeeld voor spellen als Call of Duty al erg goed.

De officiële bevestiging kwam door EA Sport op twitter, dat het op Gamescom in Keulen al presenteerde. Electronic Arts doet daar ieder jaar grote mededelingen omtrent nieuwe game-releases.

Bekijk wanneer de FIFA 19 Demo uitkomt, of koop FIFA 19 nu voor PS4, Xbox, PC of Nintendo.

Facebook Comments