Er dreigde dit jaar bijna een verbod op het zeer populaire voetbalspel FIFA, nadat de zogeheten Loot boxes niet zouden voldoen aan de kansspel regelgeving in Nederland en België. Uiteraard zal EA dat niet laten gebeuren, maar dan zouden ze wel met meer transparantie en verbeteringen moeten komen. En dat gaan ze ook doen, als we Fifa 19-producer Matt Thomas en creative director Santiago Jaramillo mogen geloven.

Jaramillo vertelt: “We blijven de loot boxes gebruiken voor Ultimate Team, ook in FIFA 19.”. Wilson vertelt hoe zij de gamers altijd centraal stellen: “We denken altijd aan onze gebruikers en hoe we de ervaringen op een transparante, plezierige, eerlijke en gebalanceerde manier kunnen brengen – en zullen daarvoor ook blijven samenwerken met kansspel autoriteiten.”

De beslissing verbaast ons niet, gezien de CEO in hetzelfde gesprek bevestigde dat de verkoop van loot boxes al meer geld heeft opgeleverd dan bijvoorbeeld de Battlefield game reeks. Zo boekte het bedrijf afgelopen kwartaal een groei van 1,25 miljard, zonder een grote nieuwe game te lanceren.

Volgens Jaramillo geen pay-to-win meer: “Alles wat je in Ultimate Team kunt krijgen met geld, kun je ook verkrijgen door het spel te spelen.” Hierdoor zien ze de loot boxes niet als gokken, omdat het enkel voor een versnelling van resources zorgt. Wel beloven ze meer transparantie: “We willen dit jaar transparanter zijn over de kansen die gamers maken op de inhoud van de aangeschafte pakjes.” Hoe dat precies vorm gaat krijgen is nog niet bekend. Wij zijn benieuwd!

 

 

Hou de FIFA 19 kopen pagina in de gaten voor de release date, verschillende edities en beste prijzen!

Facebook Comments