Sinds de FIFA reeks beschikbaar is op de next-gen consoles (PS4 & Xbox One), maakt de game gebruik van de IGNITE engine. Deze nieuwe engine, welke ook beschikbaar was voor PC sinds FIFA 15, bracht FIFA naar een hoger niveau met mooiere graphics en dynamische gameplay. Nu gaan er geruchten dat er in FIFA 17 voor een nieuwe engine is gekozen, namelijk de Frostbite engine.

Voor degenen die ook andere games spelen dan FIFA, komt deze naam wellicht al bekend voor. Frostbite wordt namelijk ook al gebruikt in andere games van EA, waaronder Battlefield en Star Wars Battlefront. De engine is ontwikkeld door DICE en moet zorgen voor nog mooiere graphics en realistischere omgevingen.

Of FIFA 17 echt gebruik gaat maken van een nieuwe engine, is nu nog niet zeker. Verschillende bronnen hadden dit gemeld bij GameInformer, maar vooralsnog moeten we het als een gerucht beschouwen. Laten we in ieder geval hopen dat als het waar is, dat we niet te veel met bugs te maken krijgen, zoals wel vaker het geval was bij de implementatie van een nieuwe engine.

Wat denken jullie? Klinkt spannend of maakt het jullie niet uit?

Frostbite Engine in FIFA 17

Hou de FIFA 19 kopen pagina in de gaten voor de release date, verschillende edities en beste prijzen!

Facebook Comments